Çizgi Filmler Sağlıklı ve Beslenme

Çizgi filmler ve kahramanları, çocukların sağlıksız beslenmesine sebep oluyo...

Bisküvi ve şekerlemelerin üzerindeki çizgi film kahramanları çocukları olumsuz etkiliyor. İngiltere`de yapılan bir araştırma, çizgi film kahramanlarının, çocukların sağlıksız beslenmesine sebep olduğu sonucunu ortaya koydu.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre yağlı, şekerli ve tuzlu yiyeceklerin paketleri üzerinde Shrek , Bratz , Simpsonlar ve Pembe Panter gibi çizgi karakterlerin resimlerinin bulunması, çocukların beslenmesini olumsuz etkiliyor.

Gazetenin bir izleme komisyonunun araştırmasına dayandırdığı haberinde, İngiltere `de satılan ballı bir kahvaltılık gevreğin üzerinde Simpsonlar `ın, dünyaca ünlü bir çikolata markasının üzerinde de Örümcek Adam `ın resminin bulunduğu hatırlatıldı. Haberde, bu tür resimlerin çocukları sağlıksız bir beslenmeye yönlendirdiği bildirildi.

Araştırmayı yürüten ekibin üyelerinden Sue Davies , çizgi film kahramanlarının sağlıklı yiyeceklerin tanıtımının yapılmasında son derece az kullanıldığına da dikkat çekti. Türkiye `de satılan pek çok tuzlu-şekerli-yağlı üründe de çizgi film kahramanlarının resimleri kullanılıyor.

Hiç yorum yok: